:: FinanciŽle dienstverlening

:: Handel & Industrie

:: Onderzoeksbranche

:: Gezondheidszorg

:: Laboratoria

:: Arbodiensten

:: Onderwijs

:: Overheid

:: Case stories
  ::
A&O Services
  ::
Menzis & Amicon
  ::
Zorgverzekeraar VGZ
  ::
Staal Bankiers
  ::
Sanofi-Aventis
  ::
Verum
  ::
Erasmus MC
  ::
Politie Rotterdam
  ::
Gemeente Arnhem
  ::
Universiteit Antwerpen
  ::
Universiteit van Amsterdam - UvA Q v5.2

verum.jpg

 

Binnenkomende facturen worden gescand en met behulp van geavanceerde herkenningstechnieken automatisch herkend.
Verum kan de dagelijkse aanwas aan facturen nu sneller verwerken, terwijl minder mankracht benodigd is.

 

 

TeleFormLogo_website_1.gif

 

 

Xtendis.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitale factuurverwerking met TeleForm en Xtendis


Verum is een samenwerkingsorganisatie in de metaalnijverheid waar ongeveer 140 organisaties als lid bij zijn aangesloten.

 

Leden kunnen onder meer gebruiksgoederen en diensten via Verum betrekken bij ongeveer 125 verschillende leveranciers. De facturering en betaling verlopen via Verum.

 

In het kader van deze dienst, krijgt Verum per dag ongeveer 500 facturen te verwerken. Dit vormt een relatief zware belasting voor de organisatie.

 

Om hier verandering in aan te brengen, implementeerde Expansion een oplossing op basis van haar standaard systeem Xtendis.

 

Binnenkomende facturen worden nu met behulp van een scanner ingelezen en vervolgens softwarematig herkend. Hierbij wordt van uiterst geavanceerde herkenningstechnieken gebruik gemaakt.

 

Nadat de facturen zijn herkend, worden de factuurgegevens automatisch door het systeem afgelezen. Indien nodig kunnen medewerkers van Verum handmatig correcties aanbrengen of gegevens aanvullen.

 

Alle afgelezen gegevens worden vervolgens door Xtendis aangeboden aan het financiele systeem van Verum. Parallel hieraan worden de facturen, voorzien van een aantal gegevens die als zoeksleutel kunnen dienen, digitaal gearchiveerd. Gebruikers kunnen de facturen met behulp van de zoekkenmerken zoeken, raadplegen en uitdraaien.

 

Na een uitgebreide testperiode is Xtendis op 22 oktober 2001 in gebruik genomen. De eerste ervaringen zijn uiterst positief. Xtendis stelt Verum in staat om de dagelijkse aanwas aan facturen sneller te verwerken met minder mankracht. Daar komt nog bij dat het zoeken van facturen geen tijd meer in beslag neemt. Ook zijn de facturen nu eenvoudig te beschermen tegen calamiteiten als brand- en waterschade.

 

Als voordeel kan ook genoemd worden, dat het systeem een basis vormt voor het verbeteren van de dienstverlening aan de leden. Door middel van koppelingen met e-mail en internet kunnen de facturen vanuit Xtendis in digitale vorm aan de leden worden aangeboden. Die kunnen hierdoor aanzienlijk sneller geÔnformeerd worden.


Print Page Button