VAS oplossing voor TeleForm

 

Een Visueel Analoge-schaal, vaak afgekort als VAS, is een psychometrisch meetinstrument bestaand uit een rechte lijn met aan beide uitersten twee tegenovergestelde beweringen. Deze schaal wordt regelmatig gebruikt bij het bepalen van pijnniveau's onder patiŽnten. Aan de linkerzijde staat in dat geval de uitspraak "geen pijn" en aan de rechterzijde "de grootst mogelijke pijn die ik me kan voorstellen". De respondent wordt gevraagd om een punt op de rechte lijn te kiezen dat overeenkomt met zijn pijnbeleving. De score wordt vervolgens bepaald door de afstand vanaf de linkerzijde met een liniaal op te meten. Deze afstand wordt vaak in millimeters gemeten, waardoor een schaal met veel antwoordcategorieŽn ontstaat.

 

Om meer rendement uit uw TeleForm installatie te halen en op een snelle, eenvoudige, efficiŽnte en betrouwbare manier VAS scores automatisch uit te lezen en te berekenen is de in TeleForm geÔntegreerde VAS add-on module ontwikkeld. Nadat formulieren zijn gescand en herkend door TeleForm berekent de VAS applicatie met uiterste precisie de aangestreepte coŲrdinaten van een aangestreepte VAS. Op eenvoudige wijze kunnen eventueel niet goed herkende of onduidelijk aangestreepte VAS schalen in TeleForm Verifier met ťťn muisklik worden gecorrigeerd. Na de verwerking exporteert TeleForm automatisch de gegevens naar de door de gebruiker gedefinieerde database.

 

Maakt u in uw onderzoeken veelvuldig gebruik van VAS schalen dan kunt u met deze add-on oplossing veel kostbare tijd en resources besparen. De VAS module is compatibel met TeleForm Desktop, Workgroup en Enterprise Edition.


Print Page Button