Kwaliteitsmanagement


Binnen EvaSys is het mogelijk om normen en kwaliteitsstandaarden te definiŽren. Deze criteria helpen u de resultaten van elke evaluatie te interpreteren door het daadwerkelijke resultaat met de norm te vergelijken.

 

qm.jpgEen gemiddelde van 4 op een vijf puntenschaal is niet altijd een goed evaluatieresultaat. Door de individuele resultaten te vergelijken met een normwaarde plaatst men de individuele meting in de context van de organisatie. Hierdoor ontstaat een beter inzicht in de werkelijke resultaten. De normwaarde kan op historische gegevens gebaseerd worden.

 

Wanneer het resultaat onder de norm is, signaleert EvaSys dit middels gekleurde en eenvoudig te interpreteren indicatoren. Een profiellijn op basis van normen ondersteunt hierbij door zowel op item als indicator niveau de vergelijking met de individuele meting weer te geven in ťťn diagram.


Het ontbreekt managers vaak aan de tijd om elk evaluatierapport te bekijken en beoordelen. EvaSys biedt managers daarom ĎQuality Management Viewsí waarin zeer gerichte informatievoorziening plaats vindt. Via een overzichtelijk zelf in te richten scherm wordt er informatie teruggekoppeld of vakken, docenten en afdelingen presteren volgens de vastgestelde kwaliteitsstandaarden. Op basis van zoekopdrachten aggregeert en weegt EvaSys individuele resultaten ten opzichte van de standaard en signaleert eventuele probleemgebieden.


Middels een eigen log-in raadplegen managers deze overzichten waar en wanneer ze maar willen en heeft men toegang tot detail rapporten per standaard. Deze rapporten verstrekken uitgebreide informatie waarom een bepaalde standaard niet behaald is en welke aandachtsgebieden hierbij een rol spelen. Kwaliteitsbewaking geschiedt door het oproepen, onder elkaar zetten en vergelijken van resultaten over verschillende periode. Een dergelijk overzicht signaleert terugkerende onderwerpen en geeft feedback over kwaliteitsverbeterende maatregelen.

 

 


Print Page Button