Sanofi automatiseert Clinical Trials met TeleForm en CTI

Inleiding

 

Voorgekomen uit een fusie tussen Sanofi-Synthťlabo en Aventis is Sanofi-Aventis het op 2 na grootste farmaceutisch concern ter wereld, en het grootste bedrijf binnen deze branche van Europa.
Met vestigingen in meer dan 100 landen, wereldwijd 100.000 medewerkers, waaronder 11.000 wetenschappers, werkt zij dagelijks aan de verbetering van de gezondheid en het welzijn van mensen. Het internationale hoofdkantoor van Sanofi-Aventis is gevestigd in Parijs.

 

Met circa 350 medewerkers speelt Sanofi Aventis B.V. een vooraanstaande rol op de Nederlandse farmamarkt. Het nieuwe bedrijf beschikt over een uitstekende productportfolio, een perfecte synergie met betrekking tot de core-business gebieden en een pijplijn met ongeveer 50 veelbelovende nieuwe producten.

 

7 therapeutische kerngebieden

Sanofi-aventis ontwikkelt en produceert geneesmiddelen voor de volgende therapeutische kerngebieden:

 

 • Cardiologie
 • Trombose
 • Oncologie
 • Centraal zenuwstelsel
 • Metabole stoornissen
 • Interne geneeskunde
 • Vaccins     
   

De beste remedie voor miljoenen patiŽnten

Het portfolio van sanofi-aventis bevat medicijnen die tot de wereldtop behoren in de therapeutische gebieden trombose, cardiovasculaire aandoeningen, slaapproblemen, epilepsie, metabolische stoornissen en kanker.
 

Research & Development op het hoogste niveau

In meer dan 20 onderzoekscentra verspreid over de wereld werken ongeveer 11.000 onderzoekers aan de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen. Op dit moment bevinden een dertigtal projecten zich in een vergevorderd stadium. 

 

De geleverde oplossing

Sanofi-Aventis behoort tot de Consilium klanten van het eerste uur. Als toenmalig huisleverancier van hard- en software en netwerkonderhoud is Consilium in 1993 in opdracht van Sanofi ter vervanging van handmatige data entry op zoek gegaan naar een betrouwbare oplossing om klinische onderzoeksstudies met van behulp scanning te verwerken.

Daarnaast werd door Consilium samen met Sanofi gewerkt aan de ontwikkeling van een maatwerkapplicatie CTI (Clinical Trial Information System) voor de administratieve afhandeling en rapportage van klinische onderzoeksstudies.Deze oplossing wordt thans ook bij andere farmaceutische bedrijven succesvol ingezet.

 

TeleForm en CTI bestaan uit een totaaloplossing om klinische onderzoekstudies uit te voeren en te monitoren. Deze twee taakgerichte componenten zijn  op hun gebied nog steeds het beste wat de markt te bieden heeft:

 

 • TeleForm is de data & document capture herkenningssoftware,waarmee de klinische onderzoeksformulieren worden gescand, herkend en afgelezen worden. Daarnaast wordt TeleForm ook gebruikt voor het ontwerpen en uitdraaien van de CRF formulieren;

 • CTI is een projectmanagement systeem en  ondersteunt CRAís bij het uitvoeren van klinische onderzoeksprojekten en stelt een organisatie in staat om de voortgang van deze projekten te monitoren.


M.b.v. een document scanner en fax server worden alle binnenkomende onderzoeksformulieren (CRF's) in TeleForm verwerkt. Een verdere uitrol is voorzien onderzoeken ook digitaal uit te zetten met de TeleForm eForm Option. Na verwerking worden alle gegevens doorgestuurd naar een MS SQL Server database voor verwerking in CTI. Naast CTI worden de gegevens statistisch verder verwerkt in SPSS en vinden diverse rapportages plaats in een maatwerkapplicatie ontwikkeld in MS Excel.
 


 


Print Page Button