Industrie

 

Zowel binnen de farmaceutische en consumentengoederenindustrie en CRO's is TeleForm een veelgebruikte toepassing voor het verrichten klinisch onderzoek en producttesten.

 

Farmaceutische industrie: Klinisch onderzoek en post-marketing studies

 

In de farmaceutische industrie wordt TeleForm veelvuldig ingezet voor de verwerking van fase III en fase IV klinische onderzoeksstudies. Fase IV studies, o.a. post-marketing onderzoek, wordt veelal ingezet voor het vergroten van de naamsbekendheid en promotie van farmaceutische producten onder huisartsen en specialisten. Als tegenprestatie voor het invullen van een vragenlijst ontvangen huisartsen en specialisten een vergoeding voor een aantal ingevulde vragenlijsten in de vorm van een premium of geld. Kleinere vragenlijsten worden vaak geretourneerd via fax waarna ze direct in TeleForm verwerkt worden. Grotere vragenlijsten daarentegen worden meestal per post geretourneerd en ingescand. De effectiviteit van een actie wordt gemeten met behulp van statistische analyse in SPSS of SAS. Voor medische doeleinden worden daarnaast met TeleForm ook frequent fase III studies afgenomen. Hierbij gaat het meestal om het meten van de effectiviteit van een bepaald soort medicijn. D.m.v. dubbelblinde studies wordt bepaald in welke mate een medicijn effectief is.

 

 

Consumentengoederenindustrie: productonderzoek en klinische testen

 

Diverse consumentengoederenfabrikanten zetten TeleForm in voor verwerking van producttesten en klinische studies. O.a. wordt veel onderzoek gedaan naar de werking van voedingsmiddelen, verzorgingsproducten, cosmetica en elektronica met behulp van TeleForm.  

 

 

Case stories en overig informatie:

 


Print Page Button