Register for this event
[ 22-02-2018 ] Seminar: Het optimaliseren van evaluatie- en toetsprocessen in Rotterdam

 

Met veel genoegen nodigt het team van Consilium u uit voor ons onderwijsseminar op 22 februari  2018 over onderwijsevaluatie en toetsverwerking. Het seminar is interessant voor beleidsmedewerkers en programmamanagers, kwaliteitscoŲrdinatoren, onderwijsadviseurs, decanen, ICT&O specialisten en iedereen met hart voor kwaliteit van onderwijs en opleidingen.

 

Het programma van het seminar is tweeledig:

 

  • het ochtendprogramma is toegespitst op het evalueren van opleidingskwaliteit, 
  • het middagprogramma is gericht op toetsverwerking.

 

Wij presenteren op het seminar twee automatiseringsoplossingen ter optimalisering van uw evaluatie- en toetsprocessen; te weten EvaSys en ConTest.

 

Kwaliteitszorg met EvaSys

 

EvaSys is een compleet op webtechnologie gebaseerd datacollectie- en rapportagesysteem, dat ter ondersteuning van accreditatie en kwaliteitsmanagement wordt ingezet door een groot aantal onderwijsinstellingen in BelgiŽ en Nederland. Wereldwijd maken meer dan 1100 organisaties gebruik van EvaSys voor hun evaluatiedoeleinden.

 

Vanuit een webbrowser kunnen zowel papieren als digitale vragenlijsten gegenereerd worden. De verwerking van deze vragenlijsten verloopt geheel geautomatiseerd en is direct gekoppeld aan online rapportage, normering en probleemsignalering via verschillende kwaliteits-managementtools.

 

Daarnaast zijn er mogelijkheden om EvaSys te koppelen aan uw studentenadministratiesysteem, of voor rapportagedoeleinden aan uw datawarehouse oplossing. EvaSys ondersteunt nu ook standaard de afname van evaluaties via smartphones en tablets.

 

Geautomatiseerde (papieren) toetsverwerking met ConTest

 

Consilium heeft een nieuwe, webgebaseerde oplossing ontwikkeld voor:

 

1. het aanmaken van toetsen;

2. het scannen en scoren van toetsen;

3. het analyseren van de resultaten en het genereren van uiteenlopende rapportages;

4. het transparant maken van de cesuur en de kwaliteit van vragen.

 

Voor u betekent deze oplossing verlichting van een arbeidsintensief proces met als resultaat minder fouten en een snellere en betere beschikbaarheid van resultaten, inclusief psychometrische analyse voor de verbetering van toetsvragen.

 

Aan de hand van live demonstraties en praktijkcases laten wij zien hoe u deze kosten- en tijdbesparende methodieken kunt inzetten ter ondersteuning van de interne kwaliteitszorg, ter verbetering van de kwaliteit van toetsen en ter verhoging van de transparantie en inzichtelijkheid.

 

Onze oplossingen worden al jaren succesvol ingezet door klanten als de Universiteit Antwerpen, Erasmus MC, Hogeschool Rotterdam, PXL Hogeschool, Universiteit van Amsterdam, Avans Hogeschool, etc.

 

 

Deelnemen

 

Wilt u ook slimmer, efficiŽnter en effectiever werken? Kom dan naar ons seminar op donderdag 22 februari 2018, dat plaatsvindt op op onze locatie te Rotterdam (Vasteland 12). Het programma en de routebeschrijving ontvangt u bij bevestiging van deelname. Deelname is kosteloos.

 

Het programma begint om 09:30 uur en eindigt om ca. 15:30 uur. Wij zorgen natuurlijk voor een lunch en na afloop een drankje. U kunt er ook voor kiezen alleen deel te nemen aan het ochtend- (onderwijsevaluatie) of het middagprogramma (toetsverwerking).

 

U kunt zich inschrijven door rechts bovenaan van deze pagina de Register button aan te klikken en vervolgens het registratieformulier in te vullen. Aanmelden kan telefonisch via 010-4400560, of per e-mail via seminars@consiliumdcs.com.