[ 20-10-2015 ] Consilium en Electric Paper sluiten EPDN samenwerkingsovereenkomst

 

Rotterdam/Lüneburg 15 september 2015

 

Woensdag 15 september 2015 heeft Consilium met Electric Paper Evaluationssysteme GmbH een EPDN samenwerkings- en partnerovereeenkomst getekend in de Duitse stad Osnabrück. Beide partijen zijn daarbij overeengekomen een vergaande samenwerking aan te gaan op softwareontwikkelingsgebied. Consilium zal Electric Paper in de Duits- en Engelstalige markt gaan ondersteunen bij de ontwikkeling van complexere integraties en maatwerkoplossingen gebaseerd op het zogenaamde Eva-platform. Het doel is het beste uit 2 werelden samen te combineren op het gebied van internationale kwaliteitszorg en innovatie.

 

Electric Paper is met EvaSys al lange tijd wereldmarktleider op het gebied van Survey Management oplossingen in de hoger onderwijs-, de zorg- en de corporate sector. Consilium heeft als implementatiepartner een bewezen track record v.w.b. de levering van complexere innovatieve EvaSys maatwerkoplossingen. De samenwerking is daarom een ‘win-win’ situatie voor beide partijen. Hierdoor kunnen aan de markt bredere oplossingen worden aangeboden die nauw aansluiten op de wensen van klanten en prospects. Naar de markt toe zullen beide partijen in de vorm van een consortium naar buiten treden zodoende klanten en eindgebruikers hier in de praktijk weinig van te merken zullen krijgen.

 

Achtergrond Electric Paper Developer Network (EPDN)
Electric Paper heeft met de ontwikkeling van EvaSys versie 7 haar partnerstrategie duidelijk herzien en verlegd en zal zich de komende jaren meer gaan focussen op de verdere doorontwikkeling van de ‘core functionaliteit’ van EvaSys en EvaExam. Strategisch wil zij zich versterken door het aangaan van partnerships. De ontwikkeling om het Eva-platform heen (add-ons, integraties, OEM van EvaSys in derde partij producten, etc.) zal zij met name aan partners willen overlaten. Denk hierbij o.a. aan koppelingen met LMS- en administratieve systemen zoals Blackboard, Moodle, Sakai, Osiris, etc.  Daarom heeft Electric Paper het zogenaamde ‘Electric Paper Developer Network’ (EPDN) opgericht. Consilium is vanwege haar jarenlange EvaSys ervaring en expertise daarbij gevraagd als strategische partner samen te werken bij projecten voor haar directe klanten.


Consilium is al sinds 2003 één van de succesvolste internationale reseller partners van Electric Paper en werkt al sinds 2009 aan integraties en maatwerkoplossingen gebaseerd op het EvaSys platform. Als voorloper van het EPDN programma is er de laatste jaren intensief samengewerkt en geïnvesteerd om de integratiemogelijkheden met EvaSys te verbeteren.

 

EPDN en ontwikkeling eigen producten en add-ons
Naast zogenaamde customisations zal Consilium ook zelf standaard add-on modules gaan ontwikkelen en/of de ontwikkeling van bestaande add-ons van Electric Paper overnemen. Verder is het doel haar eigen oplossingen in de internationale markt te gaan verkopen via het Electric Paper partner- en klantennetwerk. Meer gedetailleerd nieuws over o.a. de integratie van ConTest met Eva Exam, Question Mark Perception, IMS volgt nog.

 

De eerste stappen in de praktijk
De verwachtingen van beide partijen zijn hooggespannen. In het kader van deze overeenkomst was Consilium vertegenwoordigd als partner-sponsor op de Duitse Anwendertagung in Berlijn op 23-24 september 2015 en de EvaSys International Conference in London op 5-6 mei 2015. Op beide evenementen heeft Consilium presentaties verzorgt aan resp. 150-200 Duitstalige en 50-60 Engelstalige EvaSys klanten. In navolging hiervan vinden nu de eerste concrete gesprekken plaats met internationale EvaSys klanten. De verwachting tot dusver is dat de eerste projecten al in het vierde kwartaal van 2015 zullen starten en in de eerste helft van 2016 zullen worden opgeleverd.